lördag 28 augusti 2010

Victor Harbour

Äntligen bjöd Adelaide på förhållandevis bra väder idag och då passade jag och tre andra (Alex, Kevin och Ryan från Kanada) att åka på en dagsutflykt. Destination Victor Harbour, en mindre ort dryga timmen från Adelaide. Vi visste inte riktigt vad orten hade att erbjuda så turister som vi är så gjorde vi ett besök på turistinformationen. Väl där fick vi lite tips om ön Granite Island, berget med det passade namnet ”The Bluff” samt grannorten Port Elliott. Så dessa blev målen för denna dag.

Granite Island kan ni nog gissa vad det bestod av. Att det var en naturpark visade sig ganska snart då natur på denna inte allt för stora ö (tog ca en timme att gå runt ön) var i stort sett orörd. Därför gavs det mängder med tillfällen att ta lite häftiga bilder på denna natur. Ön visade sig även ha ett litet rekreationscenter för pingviner! Så för första gången i mitt liv fick jag även se pingviner idag, som tillhörde den minsta av alla pingvinraser. Dessa tas till ön på grund av att på något sätt skadat/blivit attackerat eller har något annat problem. De som var här för tillfälligt hade problem med allt från att bara ha ett öga till att återhämta sig efter att ha blivit biten av en hund.
Ryan, Alex, jag och Kevin på "The Granite Island"

Pingviner!
Efter att ha avklarat denna ö åkte vi till grannorten Port Elliot för att dels hitta något ställe att äta och dels för att undersökta orten. Men orten var ingen större höjdare. Vi hittade en utsiktsplats över staden men mer än så blev det inte. Det kanske var vi som var där vid fel tillfälle.




Sista stoppet för dagen bestod av ett besök på berget (klippan) ”The Bluff”. Inte allt för högt men väl på toppen gavs en magnifik utsikt. Ett bra slut på en väldigt lyckad dagsutflykt!


Vy över Victor Harbour från "The Bluff"


Återigen: Grattis mamma på födelsedagen! och bra gissat Felix!

Bye!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar