lördag 31 juli 2010

Skolstart

Efter drygt två månaders sommarlov satte skolan äntligen (!) igång igen i måndags, och det med bullar och brak. ”Operations Management” ,som var först ut, satte ribban direkt. Föreläsaren nästan bokstavligen skrek ut betydelsen av att vara i tid, vikten av att lämna in uppgifter i tid och slutligen att plagiat var strikt förbjudet. Men han avslutade sedan med att klart och tydligt poängtera att läroboken för kursen, som för övrigt kostar närmare tusenlappen, inte behövdes köpa. Varför de då har den som lärobok kan funderas över men jag klagar inte.
Hur som helst, lite tankeställare fick jag mig efter första föreläsningen men det blev bättre under veckans gång så det ska nog inte vara några problem. Visst kommer det krävs hårt arbete då kursupplägget skiljer sig lite från Linköping. Det är mer att göra under terminens gång; uppsatser, grupparbeten och duggor, innan tentan i november. Betygsystemet och så skiljer sig lite också men det får bli någon annan gång, då jag själv lärt mig det…
Föreläsarna och lektionsledarna verkar annars vara väldigt kunniga och pedagogiska så förhoppningsvis blir det ett lärorikt halvår. Får passa mig lite i Marknadsföringen dock (bytte till den då ”Industriell design and manufacturing” inte riktigt var vad jag hade förväntat mig). Lektionsledaren är från England, med stor passion till Liverpool FC och gillar minst sagt inte Wayne Rooney. Jag får nog hålla tyst om mina åsikter i detta ämne om jag ska klara kursen…

Köpte kursböcker till två av kurserna, notan hamnade på strax över två tusen för två böcker, galet! En bok kvar att köpa men den kostar runt tre hundra så det ska jag nog överleva i alla fall.

Idag var jag på min andra Footy (börjar lära mig reglerna nu!) match och det blev riktigt spännande. Men som tur var lyckades Port Adelaide vinna efter en riktigt stark avslutning. Deras andra raka seger med mig i publiken. Innan dess hade de bara vunnit fem av sexton matcher, kanske någon Fredrik-effekt i Adelaide. Om det nu skulle finnas någon sådan fanns den inte i torsdags i alla fall. Vi gjorde ett besök på Casinot, som för övrigt var enormt stort. Ingen av oss hade dock någon lyckad kväll men var trevligt ändå.

Igår hade jag en ledig dag. Hade tusen saker att göra men självklart hann jag inte ens med hälften. Klockan sprang iväg och plötsligt var det dags att ge sig iväg till en middag med lite andra utbytesstudenter. Vi lagade lite mat tillsammans innan vi gick vidare till ett så kallat ”Pub Crawl”. Vilket innebär att man börjar kvällen på en pub, går sedan vidare efter en timme till nästa osv. Igår stod tre pubar på schemat och det blev en riktigt trevlig kväll.
Annars är allt bara bra här i Australien. Jag trivs väldigt bra såhär långt och hoppas allt är bra hemma i Sverige och att ni håller er flytande.
Kan för övrigt nämna att jag tagit min första internationella vinst i pingis. Lekande lätt besegrade jag en Kines, som dock inte hade drillats timme ut och timme in under sin uppväxt…

Australiensiska internetsystemet måste varit ett av de opraktiska som finns. Här nere betalar man inte för snabbhet på bredbandet (tror jag i alla fall) utan hur mycket man får använda under en månad. Allt från 1 GB och uppåt finns allt välja på. Vid normalt användande förbrukas 1 MB under dryga minuten eller två. Själv har jag 3 GB per månad, vilket inte är överdrivet mycket. Utan all onödig internetanvändning undviks.

Har lite mer tankar och så om detta fantastiska land men dessa kan vi spara till ett senare inlägg. Istället avslutar jag med lite bilder från mitt rum (städade kanske innan jag tog korten....).


Jag har utsikt över en fantastiskt byggarbetsplats, de börjar 7 varje morgon för er som vill veta..

Badrum delar jag med en annan, men handfat och kyl och frys har jag på rummet


Förhoppningsvis ska jag ge er en bild av Adelaide i veckan, men måste ut och leka fotograf först.

Ciao

4 kommentarer:

  1. Lektionsledare som är Scouse och ogillar Wazza? Katastrof!

    SvaraRadera
  2. Du verkar ju ha det gött, blir det bioteknik som inriktning?

    SvaraRadera
  3. Tackar för bilderna som jag önskade, ser helt okej ut tycker jag :)

    SvaraRadera
  4. Haha ja Wallen tyvärr, inte så mkt att göra åt det...
    Nej Otto, blev lite, minst sagt, strul med kurserna här nere om jag hade läst Bioteknik så istället blir det maskin. Men än så länge känns det bra så :) Ha det grymt i USA

    SvaraRadera